Σάββατο 2 Μάρ 2024

  Επικοινωνία - Αρχή

 

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ


Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Ο δρόμος από την πόλη της Αίγινας, περνά ανάμεσα από δάση πεύκων, συναντά το φημισμένο Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου, την Μεσαιωνική Παλαιοχώρα με τις παλιές Εκκλησίες, καθώς και τον Ναό της Αφαίας, ο οποίος είναι δωρικού ρυθμού, χτισμένος το 500 π.Χ, για να καταλήξει στην Αγία Μαρίνα.
Η Αγία Μαρίνα είναι ένας πάρα πολύ γνωστός και αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός και για τους Έλληνες και τους ξένους.
Έχει μία μεγάλη αμμουδερή παραλία, άριστα οργανωμένη, με θαλάσσια σπορ, όχι ιδιαίτερα βαθιά νερά, που έχει μήκος 500 μέτρα και στην οποία κυριαρχούν τα μεγάλα και πυκνά πεύκα.

Εκτός από αυτή την παραλία υπάρχει, βόρεια της προκυμαίας, μία βραχώδης ακτή κατάλληλη για μπάνιο και υποβρύχιο ψάρεμα.

Στην Αγία Μαρίνα υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα, disco, bar, καφενεία, παραθαλάσσιες γραφικές ταβέρνες και καταστήματα λαϊκής τέχνης.
Στη παραλία του οικισμού υπάρχει η Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, που γιορτάζει στις 17 Ιουλίου. Συνδέεται απευθείας με το λιμάνι του Πειραιά και έχει τακτική συγκοινωνία.

Από την Αγία Μαρίνα μπορούμε να περιηγηθούμε στα χωριά του κεντρικού ορεινού όγκου του νησιού της Αίγινας.
Ανθρώπινη παρουσία μαρτυρείται στην ευρύτερη περιοχή, συγκεκριμένα στον κάβο της Αγίας Μαρίνας, από την 4η χιλιετία π.Χ.

Το 1829 ένας αρχαιολόγος βρήκε την περιοχή καλλιεργημένη αλλά ακατοίκητη. Υπήρχαν μόνο δύο σπίτια και ίχνη αρχαίων χτισμάτων.

 

 
Designed & Hosted by: EmpNeusis